... dan hebben we voldoende middelen om simultaan vertaling te voorzien (English-Arabic-French-Spanish) tijdens de conferentie en kunnen we ook de reiskosten verlichten van deelnemers uit Amerika, Azië, Afrika...We rekenen op uw steun en uw solidariteit. 

FRANCAIS - ESPAÑOL - NEDERLANDS

 
1000 keer €20   

Dankzij onafhankelijke en deskundige analyses en concrete voorstellen, zal de IADL-conferentie een fundamentele bijdrage leveren aan “Accountability en Justice for Iraq”.

Om zoveel mogelijk geïnteresseerden te laten deelnemen en om het effect zo groot mogelijk te maken, rekent het BRussells Tribunaal op uw financiële steun voor het Iraakse volk.

Er zijn drie manieren waarop u of uw organisatie kan bijdragen:

 

hoe uw bijdrage betalen?

1. OVERSCHRIJVING VIA DE BANK

The BRussells Tribunal

IBAN: BE35 1325 2514 7937

BIC: BNAGBEBB

Delta Lloyd Bank – [email protected], Koning Leopold I – straat 48, 3000 Leuven – Belgium

2. EEN CHEQUE VERZENDEN AAN

The BRussells Tribunal

P/A Ward Treunen – Boureng 49, 7864 Deux-Acren – Belgium

3. VIA PAY PAL

 

Als u een financiële bijdrage levert, via een bankoverschrijving of cheque of PayPal:

Wil zo vriendelijk zijn ons dan ook een e-mail met uw volledige naam en adres te sturen en wij bezorgen u een ontvangstbewijs.

- Voor organisaties: voeg uw logo bij deze mail, zodat we het logo van uw organisatie kunnen publiceren op de website

- Voor individuele schenkers: laat ons weten als uw naam in de lijst van sponsors mag (of niet mag) vermeld worden.

1.SPONSOR REISKOSTEN – €20 ($27)  

We hebben wereldwijd activisten en advocaten uitgenodigd met ervaring in rechtszaken tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de invasie, de bezetting en de vernietiging van Irak. Hun kennis en ervaring is belangrijk en zelfs onmisbaar voor het welslagen van deze conferentie. - Referentie: "sponsor een deelnemer".

 
2.STEUN DE CONFERENTIE – €50 ($68)  

Bijdragen voor de algemene kosten van de conferentie worden ten zeerste gewaardeerd. Een gift van € 50 kan echt een verschil maken! - Referentie: "ondersteuning van de conferentie"

 
3.BUITENGEWONE SPONSOR - €1000 ($13556) of meer  

Als u over de nodige middelen beschikt en graag een grotere gift wil schenken, waarom dan niet een "buitengewone sponsor" worden? Een gift van € 1000 of meer zou een fantastische bijdrage betekenen om de doelstellingen van deze conferentie te realiseren. - Referentie: "buitengewone sponsor".

 

 

Sinds de oprichting in 2003 heeft het BRussells Tribunaal jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd, zoals:

2004: BRussells Tribunal April 14-17 2004

2005: President Bush, the world holds you accountable !

2006: International action weekend: Stop the occupation

2007: International action weekend: No war - No occupation

2008: Messages To The People

2009: What future for Iraq?

2010: Cultural Cleansing In Iraq: bookpresentation

2011: International Seminar on the Situation of Iraqi Academics - 9/10/11 March 2011 Ghent University

2012: Bookpresentation In Ghent: Mind The Book: BEYOND EDUCIDE

2013: The BRussells Awards for solidarity and resistance

Al deze activiteiten waren enkel mogelijk danzij de vrijgevigheid van schenkers en danzij  de belangeloze inzet van vele vrijwilligers.

 

De internationale vereniging van democratische advocaten (IADL), een niet- goevernementele organisatie met raadgevend statuut bij de Sociaal-economische Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) houdt haar 18de congres in Brussel van 15 tot 19 april.  Dit congres  is een ideale ontmoetingsplaats om te netwerken en contacten te leggen met juridische activisten uit heel de wereld.  Meer informatie over IADL vind je hier.

Twee dagen van dit congres zijn gewijd aan verschillende commissie-vergaderingen over items en themata waarin juridische activisten wereldwijd zich verdiepen.  In een samenwerking met IADL organiseert het BRussells Tribunaal op woensdag 16 en donderdag 17 april een commissie “accountability and justice for Iraq”.

De aanval op Irak, gelanceerd door de “coalition of the willing”, onder leiding van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, was niet enkel immoreel: de inval was volledig illegaal en mag volgens de Nurenbergdefinitie een misdaad tegen de vrede worden genoemd.  Zulke oorlog zou juridische consequenties moeten hebben voor de aanvallers en rechten toebedelen aan de slachtoffers, in overeenstemming met het internationaal recht.

Het BRussells Tribunal wil daarom internationale experten en activisten samenbrengen, om de mogelijkheden van juridische acties te onderzoeken tegen de verantwoordelijke voor deze agressie-oorlog tegen Irak.  Deelnemers zullen ook hun ervaringen kunnen uitwisselen over voorbije en nog lopende juridische procedures en overleggen over de verschillende vormen van juridische acties.

Dankzij onafhankelijke en deskundige analyses en concrete voorstellen, zal de IADL-conferentie een fundamentele bijdrage leveren aan “Accountability en Justice for Iraq”.

 
 
 
     

 

 


Vond u deze bijdrage de moeite waard? Geef ons dan uw steun.
 
 
 
 
 

 
 
 
(25-12-2013) Kerstboodschap
 
 

The BRussells Tribunal is independent and wants to remain independent.


The BRussells Tribunal is an activist think tank and peace organisation with a special focus on Iraq. Read more...

To all Iraqis and Arabs in the USA and ...

20/1

And, as with every day since the snipe hunt for WMDs could no longer be justified, the ...

19/1

The total number of fighters at the prime minister's disposal is estimated at one million, ...

19/1