Op 16 maart trekken we met zoveel mogelijk mensen de straten van Gent in en bellen we bij mensen aan om hen te confronteren met de affiche, met de fact & figures (=wist je dat?): kortom er onstaat een boeiend gesprek. Nadien vragen we natuurlijk ook om de affiche voor het raam te hangen zodat hiermee de 10de verjaardag van de ‘vuile’ oorlog in Irak zichtbaar wordt in de stad Gent.terug naar de homepage van JUSTICE FOR IRAQ: 16 - 18 - 19  MAART
DE PRIJS PANELGESPREK BRUSSEL 19/03 PARTNERS RITS-FILM 18/03 SKOOP-FILM 18/03 AFFICHECAMPAGNE  

bekijk hier de fotoreportage

Gent, Stad tegen de Oorlog

justice4iraq – 10 jaar vernietiging van Irak – oorlog is een misdaad

lees ook: FACTS & FIGURES: 10 jaar oorlog en bezetting van Irak hebben de grootste humanitaire ramp uit de naoorlogse geschiedenis veroorzaakt. Niet in onze naam !  Alles wat je wilde weten over de vreselijke cijfers

Op zaterdag 16 maart 2013 willen we vanuit Victoria Deluxe met zoveel mogelijk burgers en organisaties een opvallende sensibiliserende affichecampagne opzetten in Gent onder de slogan: “Gent, stad tegen de oorlog”. Aanleiding is de 10de verjaardag van de inval in Irak onder leiding van de Verenigde Staten.

Het opzet van de affichecampagne:

Tien jaar van bezetting heeft Irak als natie vernietigd. Ondanks de terugtrekking van de reguliere strijdkrachten eind 2011, is Irak nog steeds een bezet land. Het blijft in de greep van de VS-administratie en wordt geregeerd door een niet-representatieve regering. Zolang het Iraakse volk niet de volledige controle over haar eigen land herwint, is er geen uitzicht op democratische verantwoording. Corruptie door de Staat en schendingen van de mensenrechten gaan verder onder het toeziend oog van de VS, Iran, Israël en andere regionale machten.

Wij zijn ervan overtuigd dat zwijgen gelijk staat aan medeplichtigheid. Daarom roepen wij iedereen op zich bij ons te voegen en zich luid en duidelijk uit te spreken vóór VERANTWOORDING EN RECHTVAARDIGHEID VOOR IRAK, want OORLOG IS EEN MISDAAD. Wij zijn tegen oorlog, samen met de Gentse bevolking.

In 2003, ten tijde van de inval, kwamen duizenden mensen op straat om te betogen tegen deze brutale oorlog. Vandaag lijkt het protest geluwd, maar daarin gaan wij - op 16 maart - verandering brengen: we komen opnieuw op straat om te tonen dat we niet akkoord gaan: “Gent, Stad tegen de Oorlog”!

 

vormgeving en illustratie Mario Debaene      

Zaterdag 16 maart 2013

We hopen om op zaterdag 16 maart met minstens 100 enthousiaste Gentenaars de straten van Gent in te trekken om de 10.000 affiches te verspreiden !

We spreken af om 10u bij Victoria Deluxe (De Expeditie, Dok Noord 4F-102, 9000 Gent). Na ontvangst met koffie en koffiekoeken volgt er een algemene briefing en trekken we naar de verschillende wijken en buurten van Gent zodat de 10de verjaardag van de ‘vuile’ oorlog in Irak zichtbaar wordt in de stad Gent.

 

 

Wil je erbij zijn? Laat het ons weten:

[email protected]

0474 726 223

 


Vond u deze bijdrage de moeite waard? Geef ons dan uw steun.The BRussells Tribunal is independent and wants to remain independent.


The BRussells Tribunal is an activist think tank and peace organisation with a special focus on Iraq. Read more...

“Roughly” 500,000 children in the early 1990s? “About” a million people killed by the ...

4/6

For the last few weeks, American pundits have been cataloguing the horrors. They tell how the ...

3/6

That's Ramadi. It's Friday in Iraq. Like every Friday since December 21st, that means ...

3/6